Коронавирус и ограничения за пътуване

by admin

Какви ограничения за пътуване налагат отделните правителства по време на пандемията от Ковид-19? Какви правила трябва да спазваме? Кои са действащите мерки и изисквания за влизане и пребиваване на територията на различните държави? Трябва ли да правим тест, когато пътуваме? Какъв тест ни е необходим? Трябва ли да останем под карантина, колко време? Кой източник на информация ни предоставя достоверна такава? На кого да вярваме за безбройните правила, които се променят ежечасово?

Пандемията от Covid-19 се явява основна пречка за всички нас, пътуващите хора. Въпросите са много, а информацията противоречива. Направих списък с линкове към възможно най-сигурните сайтове с актуална и подробна информация относно прилаганите мерки за влизане и пребиваване на територията на някои от най-посещаваните страни.

  • Ограничения за пътуване из страните членки на Европейски съюз може да намерите на сайта Re-open EU
  • Ограничения за пътуване във Великобритания
  • Ограничения за пътуване в Турция
  • Ограничения за пътуване в САЩ
  • Ограничения за пътуване в Канада
  • Ограничения за пътуване в Южна Африка

Тези платформи взаимодействат с достоверни национални източници, но въпреки това никой от тях не поема отговорност за пълнотата и точността на информацията, която предлага. Имайте предвид, че правилата се подновяват непрекъснато и може да възникнат промени по всяко едно време, дори в момента на вашето пътуване. 

Разрешавате ли използването на "бисквитки"? Приемам Още